Följ oss på sociala medier:

Våra tjänster

Tjänster för församlingens medlemmar och besökare

Vad vi kan hjälpa till med

Vi finns här när du behöver oss

Alby moskén erbjuder en rad olika tjänster för församlingens medlemmar och besökare. Vi strävar efter att upprätthålla de tjänster som våra medlemmar och besökare efterfrågar och behöver. Hittar du inte det du söker efter kan du alltid kontakta oss så försöker vi hjälpa dig i den mån vi kan.

Böner och gudsdyrkan

Öppet under alla bönetider, fem gånger om dagen

Bönen är en av Islams fem pelare vilket gör att många muslimer vänder sig och ber i Alby moskén. Vi har öppet under alla bönetider, fem gånger om dagen, och tiden för varje bön är ca 10 minuter.

Fredagsbönen är muslimernas veckoceremoni och brukar sträcka sig till normalt ca 30 minuter. Denna ritual består av en fredagspredikan på arabiska och en översättning till svenska samt en bön. Bönetiderna för fredagsritualen äger rum kl. 12:00 vintertid och kl. 13:00 sommartid.

Vigsel i enlighet med Islam

Vigsel i enlighet med Islam

Alby moskén erbjuder möjligheten att viga sig i enlighet med Islam. För att viga sig i Alby moskén så behövs ett hindersprövningsintyg från Skatteverket och giltiga id-handlingar. Själva ceremonin tar ca 30 minuter.

Islamisk begravning

Stöd och hjälp när den behövs som mest

Att förlora en familjemedlem, en släkting eller en nära vän är en svår utmaning. Vi på Alby moskén försöker hjälpa till under dessa svåra stunder och finnas där som stöd för dem som behöver det.

Moskén har ett samarbete med en begravningsbyrå som hjälper till med det praktiska inför begravningen. Man ber för den döde i moskén och därefter åker man till begravningsplatsen.

Personlig och juridisk rådgivning

Få hjälp och rådgivning

Alby moskén erbjuder både personlig och juridisk rådgivning. Vi försöker vara en resurs och besvara allt ifrån sociala frågor till komplicerade familjesituationer.

Grunden för islams religionsutövning

Islams fem pelare

Islam har fem pelare som bär upp dess lära. Tanken är att dessa ska hjälpa människan att leva ett gott och rättvist liv.

Shahadah

Trosbekännelsen

Salah

Bönen

Sawm

Fastan

Zakat

Allmosor

Hajj

Vallfärden

Lär dig mer om Islam och det arabiska språket

Utbildning

Alby moskén erbjuder diverse program i syfte att lära vuxna och barn mer om Islam och det arabiska språket. Moskén håller seminarier, träffar och utbildningar i en lugn och avslappnande omgivning med tillgänglig teknisk apparatur och andra hjälpmedel.

Utbildningsprogram för vuxna

Är du intresserad av Islam och Koranen samt om det arabiska språket och kulturen? Lär dig mer genom att ansöka till Alby moskéns utbildningsprogram för vuxna!

Utbildningsprogram för barn

Låt ditt barn lära sig om Islam, arabiska, om Koranen och om den arabiska kulturen, via Alby moskés utbildningsprogram för barn. Anmäl ditt barn redan idag!